Zwerfboeken Code invoeren Zwerfboek maken Boekenkasten Toevoegen Account Mijn Zwerfboeken Mijn Favorieten Uitloggen Help Meldingen ()

Help

Zwerfboekcodes

Alle zwerfboeken zijn voorzien van een code van 9 posities. Elke positie is een cijfer of een letter. Een zwerfboekcode is uniek. De code wordt in het boek geschreven door de persoon die het zwerfboek beschikbaar stelt. Vind je een zwerfboek, dan kun je aan de hand van deze code de historie van het zwerfboek ontdekken. Voor het opschrijven van de code in een boek gebruiken we drie regels van elk drie posities, zo krijg je dus een overzichtelijk vierkantje van 3 x 3 cijfers en letters. Om een zwerfboekcode in te voeren op de website kun je ze gewoon achter elkaar invoeren, volgens de leesrichting linksboven naar rechtsonder.

Waarom zou ik een zwerfboek code aanvragen?

Als je een zwerfboek voorziet van een code kun je het boek volgen op zijn zwerftocht. Als lezers na jou de code invullen op de website kunnen zij de historie van het boek zien en een waarneming op de tijdlijn plaatsen. Als maker van het boek kun je het startbericht bij het boek plaatsen.